گزارش برپایی اردوی راهیان نور بسیج اساتید استان تهران
بسیج اساتید استان تهران در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری(حفظه الله) که فرمودند (من این حرکت راهیان نور را حرکت بسیار با برکتی میدانم) اقدام به برگزاری اردوی راهیان نور در مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس نمود. این اردو که از سوی سازمان بسیج اساتید کل کشور برنامه ریزی شده بود، مطابق سهمیه اعلام شده هراستان ، سازمان بسیج استان تهران نیز به تعداد 10خانواده از استانید استان را از تاریخ 2/1/92لغایت6/1/92که مصادف بود با ایام فاطمیه(س) به زیارت یادمانهای شهدا اعزام نمودند.
بر نامه ها به شرح ذیل برگزارگردید:
برنامه های روز ورود2/1/92
1- 1- مراسم استقبال نیروی انتظامی از بدو ورود وبعد از پیاده شدن از قطار به همراه پذیرایی
2- 2- استقرار در محل اقامت در خوابگاه شهید سید محمد حسین علم الهدای دانشگاه اهواز
3- 3- مراسم افتتاحیه در محوطه دانشگاه وسخنرانی جانشین بسیج اساتید کشور ومراسم نور افشانی
4-اقامه نماز جماعت در سه زمان سه فریضه صبح و ظهر وعصر
بازدید روز اول3/1/92
1- بازدید از رودخانه اروند(اروندکنار) ومنطقه عملیاتی والفجر8که در20/11/64 با رمز یا فاطمه الزهرا(س) انجام شد ومحل احداث پل بعثت
2- حضور در یادمان شهدای شلمچه در غرب خرمشهر که محل عروج بسیاری از رزمندگان و سرداران دفاع مقدس همچون حسین خرازی،یدالله کلهر،اسماعیل دقیقی،عبدالله میثمی و... در عملیاتهای بیت المقدس،رمضان،کربلای4،5،8وبیت المقدس7 بود
3- باز دید از مسجد جامع خرمشهر واقامه نماز در آن مکان مقدس که به استوره مقاومت رزمندگان اسلام چون جهان آرا بود. که این شهر بعداز 578 روز اشغال در تاریخ3/3/61در عملیات بیت المقدس با رمز یا علی ابن ابی طالب(ع) آزاد شد. حضرت امام (ره) در پیام تاریخی خود فرمود:(خرمشهر را خدا آزاد کرد.
بازدید روز دوم4/1/92
1- بازدید از یادمان شهدای طلائیه ، یکی از محورهای اصلی هجوم ارتش بعث عراق به ایران در ابتدای جنگ که محل خاکسپاری 12 شهید گمنام نیز می باشد.
2- بازدید از هویزه و زیارت شهدای هویزه (سید شهیدان هویزه علم الهدای )و اقامه نماز ظهر در همان مکان.
3- بازدید از محل شهادت شهید چمران در دهلاویه ، این منطقه بعد از اشغال توسط شهید چمران آزاد شد. که البته مجددا اشغال گرید. فعلا هم محل خاک سپاری یک شهید گمنام نیز می باشد.
برگزاری مراسم شهادت حضرت صدیقه کبری(ع)در شب سوم اقامت:
بعد از برگشت از بازدید روز دوم مراسم شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در محوطه محل اقامت راس ساعت21/ 30با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط قاری روشن دل(نابینا) آغاز وسپس حجه الاسلام والمسلمین احمدی مسئول آموزش بسیج اساتید استان تهران موضوع رمز گشایی مخفی ماندن قبر حضرت فاطمه زهرا(س) در جمع اساتید حاضر ایراد گردند وجلسه با مداحی یکی از مداحان اهلبیت عصمت وطهارت پایان یافت.
روزسوم 5/1/92:
1- بازدید از تنگه چزابه که یکی از 5 محور اصلی هجوم ارتش بعثی به خوزستان بود که ارتش عراق در هجوم 31/6/59 نتوانست با وجود مدافعان اندک اشغال کند که در روز3/7/59 موفق به این کار شد. تا اینکه رزمندگان اسلام در 10/7/1360 در عملیات طریق القدس بستان که تحت اشغال بود برای همیشه آزاد شد.
2-باز دید از مناطق عملیاتی فکه و محل شهادت سید شهدای اهل قلم سید مرتضی آوینی
3- بازدید از منطقه عمومی دشت فتح المبین که در عملیاتی به همین نام با رمز یازهرا(س) و فرماندهی مشترک ارتش و سپاه در این منطقه انجام شد. در این یادمان پیکر 8 تن از شهدای گمنام مدفن هستند.
4- زیارت قبر دانیال نبی در شهر شوش که در پابان اردوی سه روزه ،این سفر معنوی را تکمیل کرد.
ضمنا خانواده های بسیج اساتید استان تهران نیز برنامه های متنوعی رادر طول سفر داشته اند از جمله مسابقه قرآنی و مذهبی بین فررندان واهداء جوایز، ختم بیش از سی هزار صلوات برای سلامتی امام زمان(عج) وشادی ارواح شهدا، مدیحه سرایی در بین راه و......
نوروز در فرهنگ شیعه
بحث از نوروز در فرهنگ شیعه، از قرن پنجم به بعد مطرح شد و تا آنجا که به منابع برجاى مانده مربوط مىشود، نخستین بار در مختصر مصباح شیخ طوسى از آن یاد شد. پس از آن در منابع دیگر هم وارد گردید. در این مقاله سیر ورود آن در منابع شیعه و موضعگیرى فقهاى شیعه در باره آن را توضیح خواهیم داد.
نوروز یا روزِ نو در همه تقویمها، دورهها و در میان همه فرهنگها، با اسامى گوناگون مطرح بوده و هست. گردش زمین به دور خورشید و پدید آمدن روز و شب و فصول سال و نیز حرکت ماه بر گرد زمین، بشر را به محاسبه واداشته و به طور طبیعى، تقویم را پدید آورده است.
آغاز هر سال، شروع جدیدى است که خود به نوعى انسان را با احساسى تازه و تولّدى نو به حرکت در مىآورد. این آغاز همراه با شادى و سرور بوده و در هر فرهنگى آیین هاى ویژهاى براى نشان دادن خوشحالى و شادى تعبیه شده است.
در میان ایرانیان، این روزِ نو، روزى بود که شاه جدید ساسانى به تخت مىنشست. خواهیم دید که آخرین نوروز ایرانى که در آن آیین هاى ویژهاى را اجرا مىکردند (فهرستى از آنها را ابوریحان در آثارالباقیه، ترجمه اکبر داناسرشت، تهران، امیرکبیر، 1363 از منابع زردتشتى آورده است. بنگرید : ص 333 - 325)،
روزى در اواخر خردادماه بود که یزدگرد سوم بر تخت نشست و از آن پس، این نوروز، هر سال با توجه به عدم محاسبه کبیسه و اهمال آن، در هر چهار سال یک روز به عقب مىافتاد. پس از آمدن اسلام، سنت نوروز، پابرجا ماند و این بدان دلیل بود که مردم ایران، به سرعت اسلام را نپذیرفته و تا یکى دو سه قرن، بسیارى از آنان بر آیین کهن خود بودند. حتى اگر اسلام را پذیرفتند، نتوانستند به آسانى آن آداب را ترک کنند.
این نکته دانسته است که اسلام، دو عید را با عنوان عید فطر و اضحى با آیین هاى ویژه مطرح کرد، هر چند آنها آغاز سال نبود، اما به هر روى عید طبیعى مسلمانان به شمار مىآمد. در برابر، نه از سوى اهل سنّت و نه امامان شیعه، موضعگیرى روشن و شناخته شده مفصلى نسبت به نوروز مطرح نشد.